Vanaf september 2022 biedt Nautisport twee cursussen psychomotoriek aan: een voor 18-30 maanden en een voor 2-3-jarigen (24-48 maanden).

Psychomotoriek: voor wie? Waarom ?

Psychomotoriek is een methode die bedoeld is om de motorische ontwikkeling van individuen te verbeteren, vooral de jongsten, terwijl ze sociale, gedragsmatige en zelfs emotionele vaardigheden kunnen ontwikkelen. Hoewel het veel doelgroepen (jongeren, volwassenen) kan aanspreken, wil Nautisport zich vooralsnog richten op psychomotorische lessen voor zeer jonge kinderen.

Vormen, kleuren, paden, …

Om de psychomotoriek van jonge kinderen te ontwikkelen, gebruikt de verantwoordelijke van deze cursussen verschillende voorwerpen (ballen en ballonnen, linten, blokken, enz.), verschillende kleuren en verschillende materialen. Het biedt eenvoudige en leuke oefeningen en korte cursussen, alles in een ontspannen sfeer.

En concreet?

Deze groepslessen worden gegeven op zondagochtend, van 9.30 tot 10.30 uur voor 24-48 maanden (ouders niet toegestaan ​​op de kamer) en van 10.30 tot 11.30 uur voor 18-30 maanden (ouders toegestaan ​​in de kamer!). De cursussen zijn gespreid over cycli van 8 weken, wat de coach in staat moet stellen een logisch en gestructureerd programma te ontwikkelen en tegelijkertijd een vertrouwensrelatie op te bouwen met de jonge deelnemers (en met hun ouders…).

De eerste cyclus wordt gehouden van 18 september tot 6 november 2022; een tweede cyclus zou aangeboden moeten worden vanaf zondag 13 november 2022. De prijs van deze cyclus van 8 sessies is € 130 voor inwoners van de entiteit Enghien en € 140 voor “niet-entiteit”.