Na vele jaren van afwezigheid zal waterpolo eindelijk zijn terugkeer maken in het Nautisportbad. Vanaf september kunnen jongeren, jongens en meisjes, van 9 tot 16 jaar, de basisbeginselen leren van deze sport die lichamelijke conditie, techniek en teamgeest combineert.

“In eerste instantie is het de bedoeling hen kennis te laten maken met deze sport, die helaas nog onbekend is, en hen de basisbeginselen bij te brengen“, legt Amélie Deblandre uit, coördinatrice van het zwembad van Nautisport, die verantwoordelijk is voor het project en zelf ook waterpolo speelt. Na afloop, als het experiment een groot succes is en de jongeren het leuk vinden, kunnen we hen snel de kans geven om aan wedstrijden deel te nemen.

Je hoeft dus niet al van waterpolo te hebben geproefd om je aan te sluiten bij de troepen in het stroomgebied van de Enghiennois die zich er vanaf het begin van het volgende schooljaar in zullen storten. “De enige voorwaarde is dat je weet hoe je moet zwemmen: je moet de schoolslag, rugslag en crawl aankunnen. Er zullen ook specifieke zwemtrainingen worden gepland,” vervolgt Amélie Deblandre. Degenen die al met ballen hebben omgegaan, hetzij bij handbal of volleybal, zouden ook in het voordeel kunnen zijn, evenals meisjes die ervaring hebben met synchroonzwemmen.

Door deze nieuwe discipline voor te stellen, diversifiëren de Nautisport-teams het aanbod van activiteiten op hun sportcomplex. Om jongeren een voorproefje te geven van deze spectaculaire sport, ontvangen zij in juni verschillende scholen uit de regio in hun zwembad en bieden zij hun een introductie in het waterpolo. Tijdens de zomer zullen twee nieuwe cursussen het ook mogelijk maken de ontdekking van waterpolo te combineren met twee andere sporten: handbal, van 18 tot 22 juli, en badminton, van 22 tot 26 augustus.